Леа Иванова - Примата на суинга

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(233)
Начало
От тук, от там - новости и не чак толкова нови новости
Биография
Дискография
Филмография
Статии, интервюта, мемоари
Фото Галерия
Музика
Видео материали
ФОРУМ


Гласувайте за сайта! Връзки За контакти

Статии, интервюта, мемоари / Страсти по Леа Иванова се вихрят в интернет

Страсти по Леа Иванова се вихрят в интернет
27.03.06 13:28

Автор:Иван Георгиев
В Германия бе създаден сайт за родната естрадна легенда в-к "Уикенд" 10.03.2006г.

Митът “Леа Иванова” избухна с нова сила, този път в Мрежата, след като български студент в Германия направи първия сайт за творчеството й. На адрес “leaivanova.dir.bg” българите от всеки край на света могат да си припомнят за знаменитата артистка, наричана в чужбина “атомната бомба на Балканите”. Само за две седмици от активирането на сайта са регистрирани хиляди влизания, със стотици на ден. Такъв интерес напълно оправдава мотото на проекта: “Леа Иванова – истинската прима”.

“Поздравявам ви за чудесната идея и този сайт. Чудесно е да си спомним песните на Леа Иванова!!! От сърце ви желая по-нататъшен успех!”, пишат фенове до създателя и модератора на интернет-страницата, студент в Германия. Той призна в мейл до “Уикенд”, че не си е представял такъв интерес и че е направил сайта почти нашега. Младежът установил, че любимата певица на баща му звучи адски интересно и за неговите съвременници.

Показани са кадри от малкото заснети клипове на Леа, в качество и формат за любители. Представени са албумите на българката, издавани през 60-те години в Европа. Студентът няма претенции сайтът да е официален.

Всенародната любов към фамозната певица очевидно не отслабва, въпреки че тази година ще се навършат 20 лета от смъртта й. Леа умира от рак, ненавършила 63 години.

Преди да се появи сайтът за родната легенда, в интернет се проведоха словесни престрелки по адрес на нейното творчество. В “data.bg “ бяха поместени като торент файл 19 нейни песни - “Чико от Порто Рико”, “ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ”, “Спри до мен”, “Шушу-мушу” и др. Това предизвика коментари сред потребителите, сред които се открояваха два по-специални: “Поздравления за този торент! Леа беше първата жена на баща ми. Радвам се да видя тук тези архиви! Вили Казасян – син на Еди Казасян”

Последва го: “Благодаря на всеки един, седял зад това, само дето можеше да пита, преди да го нанася като торент. Това е лошо, ала явно не си чувал за отношение към българските автори. Лошо, много лошо!”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1293