Леа Иванова - Примата на суинга

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(233)
Начало
От тук, от там - новости и не чак толкова нови новости
Биография
Дискография
Филмография
Статии, интервюта, мемоари
Фото Галерия
Музика
Видео материали
ФОРУМ


Гласувайте за сайта! Връзки За контакти

Статии, интервюта, мемоари / Интервю с Марин Бончев

Интервю с Марин Бончев
20.02.07 18:41

Автор:Божидар Тодоров, Ивайла Иванова
Откъс от интервю с Марин Бончев. Цялото можете да намерите на: http://www.bulpress.net/index.php?p=view&r[id]=2689
- А какво ставаше през последните години между Леа Иванова и Еди Казасян?
- С Леа Иванова бяхме близки. Месеци, преди да почине, понеже бях музикален редактор във “Всяка неделя”, ходих у тях и я снимах в дома й. Дори ме каниха да участвам в книгата, която написаха за нея, но бях в чужбина. Беше много слънчев и сърцат човек. Нейният съпруг щеше да прави мюзикъл по една книга - “Животът ми на Запад”. Леа беше царица на палачинките, но най-добре ги правеше нейният съпруг Еди Казасян. Тя стана звезда за нула време. Когато започна да пее, се хвана с един келнер, Кирил се казваше, който й помагаше, но после го остави заради Еди. С него се взеха по любов.
- Вярно ли е, че много й е кръшкал?
- Говореше се, че си води любовниците в апартамента, и Леа ужасно страдаше. Изневерите на Еди я съсипаха. Леа получи удар, после втори, разболя се от рак и си замина само на 63 години. В последните си месеци се беше изолирала от всички. Малко преди да умре, поиска да бъде погребана в розово. За чест на Еди той изпълни последното й желание. И досега я виждам в ковчега - с розова рокля, розов грим, розови обувки, розов покров и розови карамфили покрай нея. Тя знаеше за последната му любовница Зоя, за която след смъртта й Еди се ожени. Имат и дете.
- Какви спънки й правеше комунистическият режим?
- Много спънки. И в лагер я пратиха. Но тя проби, защото беше много талантлива и много слънчева и успяваше да предразполага хората към себе си. Имал съм много интервюта с нея. Беше много особен, нисък глас, но имаше присъствие на сцената.
- Имаше ли вражда между Лили и Леа? Говори се, че Лили харесвала съпруга й Еди и двете са били съперници?
- Лили никога не е харесвала Еди Казасян. Това са глупости. Двете не бяха близки, но поддържаха нормални колегиални отношения.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.129