Леа Иванова - Примата на суинга

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(233)
Начало
От тук, от там - новости и не чак толкова нови новости
Биография
Дискография
Филмография
Статии, интервюта, мемоари
Фото Галерия
Музика
Видео материали
ФОРУМ


Гласувайте за сайта! Връзки За контакти

Статии, интервюта, мемоари / Професор Семов - бохемът от Видима

Професор Семов - бохемът от Видима
19.05.06 21:35

Автор:Исак Гозес, специален кореспондент на "Стандарт"
Леа Иванова е била една от героините на писателя *

-----------------

Според Марко Семов книгата е като човека - има своята съдба, късмет и нещастие. Още преди 10 ноември 1989 година той написал "От зимата нататък". Прототип на главната героиня била самата Леа Иванова, а темата- лагерът в Белене. Веднъж пазачът на певицата стоял заслушан в една песен, която звучала по радиото: Чико от Порто Рико. Това съм аз, казала арестантката. Ти си, ама друг път, контрирал милиционерът, който имал съвсем друга представа за жените, които пеят по радиото. Друг път войничето, което охранявало Леа, докато работи, тананикало точно някаква нейна песен. Дамата вдигнала глава, погледнала го и се засмяла: Искаш ли да продължа вместо теб.
Е, докато книгата, занимаваща се с тази толкова забранена тематика и в едно сложно време, очаквала да стане бестселър, животът й подготвил изненада: не я изкарал пред прожекторите, не й отдал заслуженото, не отредил на автора награди и похвали. всичко минало незабелязано, като че ли не е било. Само Еди Казасян, който познал в главната героиня жена си, се обадил и благодарил.

--------------------------

* Публикувам само откъса, който касае Леа Иванова. Пълната статия можете да намерите в онлайн архивите на в-к "Стандарт"

NB! Моля някой да обясни на българските журналисти от имащите се за големи медии (като г-н Гозес), че името на Леа се пише именно така! За да не се налага нито те самите да се излагат по този грозен начин, нито аз да им редактирам иначе уж миналите през цяла редакторска колегия по време на предпечатната подготовка статии.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0633